​Psykoterapien

Jeg arbejder holistisk, med det hele mennesker, dvs. med inddragelse af krop, psyke, ånd og miljø. I sessionerne anvender jeg hovedsageligt psykoterapeutiske værktøjer, men jeg inddrager også healing og andre relevante teknikker.

Mit psykoterapeutiske udgangspunkt er, at de underliggende årsager til din angst – (og alle andre ubehag, for eksempel vrede, sorg, stress, ensomhed, lavt selvværd, tristhed) – er et eller flere dybe traumer. Mine traumeforløsende terapier – transbiologisk traumeterapi og tankefelterapi – hjælper dig med at finde og forløse traumerne. Når traumerne er forløst, er de underliggende årsager væk, og så er din angst også væk.

Når du får et traume, lagres det i kroppen, i cellehukommelsen, sammen med alle de informationer, der var tilgængelige i traumeøjeblikket. Det kan være en farve, en lyd, en lugt, en bevægelse, en stemme eller andet. Hver gang, du oplever noget, som prikker til informationerne i cellehukommelsen, aktiveres dit traume. En anden måde at sige det på er, at du oplever en trigger. Du kan sagtens opleve mange triggere på samme traume.

Fordi traumer lagres i kroppen, er det ikke nok at fokusere på dine tanker og følelser. Din krop skal være med.

Dit traume og dets triggere er organiseret på en traumestreng, lidt som perler på en snor. Den inderste/bagerste “perle” på snoren er traumet, og de efterfølgende “perler” er triggere. Når dit traume forløses, opløses hele traumestrengen, inklusive alle triggerne. Og et forløst traume kan ikke genaktiveres. 

Men hvis kun en eller flere triggere forløses, og ikke selve traumet, vil traumestrengen bestå, og dit traume vil igen kunne blive aktiveret, dvs. der vil kunne dannes flere triggere på traumestrengen. For at slippe din angst helt, skal du derfor have fundet og forløst ikke blot triggere, men de specifikke traumer, som er underliggende  årsager til angsten. Det er det, mine metoder og teknikker kan.

Vi mennesker har rigtig mange traumer, og heldigvis er det ikke alle, vi mærker lige meget. Det er også langt fra alle, som vi er bevidste om. Det skyldes, at langt de fleste af vores traumer stammer fra før fødslen, dvs. de er opstået i forbindelse med undfangelse, i fostertilstanden eller fødslen. Andre traumer stammer fra den allertidligste barndom. Traumer kan desuden nedarves via cellehukommelsen fra forældre, bedsteforældre eller endnu tidligere generationer (generationstraumer).

Men selv om du ikke har en bevidst erindring eller kun en vag erindring om, hvor dine traumer stammer fra, så husker din krop alting. Mine teknikker formår at få din krop til at huske, hvad der er sket, og hvornår. Også selv om traumet er et, du har arvet.

Transbiologisk traumeterapi

Transbiologisk traumeterapi er en regressionsterapi, hvor du nænsomt guides tilbage til det øjeblik, hvor dit traume opstod. Det er samtidig en teknik, hvor der heales med hjertet – med kærlighed. Når du er til stede i traumeøjeblikket og bliver der med kærlighed til dig selv og accept af alt, du mærker, vil dit traume stille og roligt forløses. Du bliver rolig, fredfyldt og let.

NB: Transbiologisk traumeterapi tager sit udgangspunkt i PeakStates-modellen, der blev udviklet af den canadiske psykolog Dr. Grant McFetridge for omkring 20 år siden. En PeakState kan beskrives som en indre, vedvarende lykketilstand. Nogle fødes med en sådan tilstand, mens (vi) andre kan opnå den gennem traumehealende processer.

Tankefeltterapi

Tankefeltterapi går grundlæggende ud på at stimulere punkter på din krops energibaner (meridianer) ved at banke let med en finger. Blokeringer i kroppens energibaner opløses, og din krop og sind får de rigtige betingelser for forløsning. Mens jeg banker, fokuserer du på dit ubehag. Du mærker hurtigt en ro i kroppen. Dit ubehag forsvinder, og du bliver rolig, fredfyldt og let.

Det bedste ved tankefeltterapi er næsten, at teknikken er så enkel og skånsom, at du kan bruge den på dig selv. Derfor vil jeg lære dig, hvordan du selv kan behandle forskellige former for ubehag.

Andre teknikker

Hvis du har meget svært ved at være til stede i din krop og mærke, hvad der sker i kroppen, vil jeg som et led i dit behandlingsforløb anbefale dig en healing eller nogle fysiske øvelser (TRE). Det kan også være relevant at få en METAsundhedsanalyse.

Healing

Jeg bruger healing meget intuitivt. Jeg lader mine hænder gå derhen, hvor jeg fornemmer, du har brug for det. Når jeg healer, bruger jeg alle universets energier. 

Healingen renser din aura, afbalancerer dine chakraer og giver ro i krop og sind.

​​

TRE – Trauma & Tension Releasing Exercises

TRE er en række fysiske øvelser, der fjerner dybe spændinger og stress i kroppen. De er derfor også særdeles velegnede til at give ro i krop og sind.

METAsundhed

Har du fysiske symptomer, som du mistænker kan hænge sammen med årsagen til, at du har søgt min hjælp, vil jeg foreslå dig en METAsundhedsanalyse. Kort fortalt er METAsundhed en årsagsmodel, som forklarer sammenhængen mellem specifikke følelsesmæssige ubehag og fysiske symptomer. Ifølge METAsundhed skaber et følelsesmæssigt ubehag, dvs. et traume og dets triggere, ubalance i kroppen, som kan give fysiske symptomer. Ved hjælp af en METAsundhedsanalyse kan du finde frem til det traume, som er årsag til dine symptomer. Når traumet er forløst, vil kroppen igen komme i balance, hvilket vil aktivere dens selvhelbredende kræfter. Udgangspunktet i METAsundhed er altså, at din krop er en intelligent og særdeles vigtig medspiller, både hvad angår forebyggelse af sygdom og din helbredelse. En krop i balance er en sund krop.

Skriv til mig

og lad os sammen finde ud af, hvordan 

jeg kan hjælpe dig.

 
 
 
Du kan samtidig tilmelde dig mine nyhedsmails.
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Lad mig hjælpe dig allerede i dag

Følg mig på Facebook og andre medier

Du er meget velkommen til at følge mig på min Facebookside, hvor jeg deler informationer om angst samt laver LIVE-udsendelser og præsenterer forskellige tiltag. Du er også meget velkommen i min Facebookgruppe Angstforum DK.

Du kan også følge mig på Instagram og andre sociale medier. Klik på symbolerne nederst til højre.

Tjek også min YouTube kanal og de to playlister Angstforum DK og MandagsLIVE, hvor der ligger en serie videoer om angst.

BJ Formidling ApS​ - Jacobsen terapi

Gammelmosevej 317I
​288​0 Bagsværd

Telefon: 26210107​

E-mail: info@jacobsenterapi.dk

CVR: ​42032816