Angst

Hvis du har angst, vil din krop opføre sig, som om du er i livsfare, hver gang du er trigget ind i angsten. Den vil være i alarmberedskab, klar til kamp eller flugt.

Det er vigtigt at forstå, at der ikke er tale om en konkret fare for din overlevelse – men en oplevelse af fare. 

Hvis du ofte eller næsten konstant er trigget ind i din angst, vil din krop ikke kunne restituere sig imellem de situationer eller perioder, hvor den har oplevet at skulle kæmpe eller flygte. Den vil blive ved med at være i alarmberedskab, hvilket er temmelig opslidende og gør dig sårbar over for andre fysiske og psykiske problematikker.

Symptomer på angst

​De typiske kropslige symptomer er en dyb indre uro og generel anspændthed, som gør det svært for dig at trække vejret roligt og helt ned i maven. Andre symptomer er hjertebanken, sveden og rysten. Du vil have meget svært ved at sidde stille, men vil helst hele tiden være i bevægelse, både for at håndtere den oplevede fare og for at undgå at mærke angsten. Derfor har du muligvis også søvnproblemer.

Et andet typisk symptom er tankemylder – en oplevelse af, at tankerne kører rundt i hovedet i et stort virvar. De mange tanker gør det svært for dig at fokusere eller koncentrere dig, og du kan derfor føle sig handlingslammet og/eller fastlåst.

En grundlæggende følelse af magtesløshed og manglende kontrol er også et typisk symptom. Det samme er følelser som bekymring, ængstelse og nervøsitet. Følelserne kan fylde så meget, at de gør det svært for dig at koncentrere dig om andet end angsten.

Måske har du også en følelse af at være ved siden af sig selv eller af at befinde dig i en slags parallelvirkelighed. Hvis det er tilfældet, kan du være bange for, at du er ved at blive alvorlig psykisk syg​. Men det er angsten, der gør det.

Årsager til angst

Mit perspektiv på angst er, at de underliggende årsager til alle former for angst er meget dybe og uforløste traumer. Langt de fleste af disse traumer stammer fra før din fødsel. Derfor er du ikke bevidst om dem, og der skal specifikke teknikker til at finde og forløse dem.

Traumerne kan være nedarvede, hvilket du hurtigt kan tjekke ved at se dig omkring i din familie. Er der flere, som har angst? Er der ligefrem et mønster? Så er der vist ingen tvivl om, at du har arvet de traumer, som er forårsaget din egen angst.

Traumerne kan også være opstået ved undfangelsen, eller i fostertilstanden eller i forbindelse med fødslen. 

Eller du kan have fået traumer i din tidlige barndom, fordi du voksede op uden den tryghed, omsorg og kærlighed, som små børn har brug for.​

Behandling af angst

​Jeg har udviklet et specifikt angstforløb, som jeg har stor succes med. 

Behandlingen går primært ud på at finde og forløse de traumer, som er de underliggende årsager til din angst. Når traumerne er forløst, dvs. når de underliggende årsager er væk, er angsten også væk.

Det ved jeg, fordi jeg allerede har hjulpet mange klienter med at blive angstfri.

Og fordi jeg selv blev angstfri, da jeg fik forløst de traumer, som var årsag til min angst. Det fortæller jeg om i min bog FRA ANGST TIL ANGSTFRI og i videoen her.​

​På min YouTube kanal kan du finde en hel serie videoer om angst på den playliste, der hedder MandagsLIVE. Her kan du blandt andet lære om generaliseret angst, social angst, sygdomsangst samt forskellen på angst, frygt og fobier. 

Se videoerne her  

Skriv til mig

og lad os sammen finde ud af, hvordan 

jeg kan hjælpe dig.

 
 
 
Du kan samtidig tilmelde dig mine nyhedsmails.
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Lad mig hjælpe dig allerede i dag

Følg mig på Facebook og andre medier

Du er meget velkommen til at følge mig på min Facebookside, hvor jeg deler informationer om angst samt laver LIVE-udsendelser og præsenterer forskellige tiltag. Du er også meget velkommen i min Facebookgruppe Angstforum DK.

Du kan også følge mig på Instagram og andre sociale medier. Klik på symbolerne nederst til højre.

Tjek også min YouTube kanal og playlisten MandagsLIVE, hvor der ligger en serie videoer om angst.

BJ Formidling ApS​ - Jacobsen terapi

Gammelmosevej 317I
​288​0 Bagsværd

Telefon: 26210107​

E-mail: info@jacobsenterapi.dk

CVR: ​42032816