Selvværd

Har du angst, har du typisk også et lavt selvværd. De to problematikker hænger som regel sammen, fordi begge har rod i den tidlige barndom, hvor tilknytningsmønsteret ikke var trygt, hvor fars eller mors kærlighed ikke var ubetinget, og hvor der ikke var den nødvendige omsorg.

Tilknytning: Et lille barn vil automatisk, instinktivt og på basis af fysisk kontakt knytte et psykologisk bånd til mor/far eller en anden omsorgsgiver. Barnet spejler sig i denne person og udvikler sin egen personlighed på baggrund heraf. Derfor har kvaliteten af tilknytningen/det psykologiske bånd stor betydning for barnets udvikling, ikke mindst barnets selvforståelse og selvværd.

Ubetinget kærlighed: Et lille barn skal opleve ubetinget kærlighed fra far/mor eller anden omsorgsgiver for at udvikle et godt selvværd en god selvforståelse. Barnet lærer ikke at forstå sig selv eller se sit eget værd, hvis kærligheden ikke er ubetinget med derimod betinget, fx af en bestemt adfærd hos barnet.

Manglende omsorg: Et lille barn har også brug for omsorg - en tryg favn, mad/drikke og søvn. Får barnet ikke den nødvendige omsorg, vil barnet ikke blot automatisk og instinktivt udvikle en overlevelsesstrategi, men også en opfattelse af ikke at være god nok. Af at være en, som ikke fortjener omsorg.

Med andre ord - hvis dine forældre har overøst dig med tryghed, kærlighed og omsorg i din tidlige barndom, er der en stor chance for, at du har udviklet en god selvforståelse og et godt selvværd.

Men måske var du ikke så heldig. Måske manglede tryghed, kærlighed og omsorg i din barndom. Fordi din far og mor ikke magtede forældreopgaven. Måske fordi de selv havde for meget at kæmpe med. For mange traumer. Måske fordi deres forældre - dine bedsteforældre - heller ikke magtede opgaven.

Har du brug for at forbedre dit selvværd og din selvforståelse, tilbyder jeg et 6-ugers online selvværdsforløb. Når du har gennemført forløbet, vil du vide, hvem du er, og hvad du vil. Du vil hvile i dig selv og holde af dig selv, og du vil være i stand til at gøre det, som gør dig glad.

Du kan læse mere om forløbet her.

​​

Skriv til mig

og lad os sammen finde ud af, hvordan 

jeg kan hjælpe dig.

 
 
 
Du kan samtidig tilmelde dig mine nyhedsmails.
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Lad mig hjælpe dig allerede i dag

Følg mig på Facebook

Du er meget velkommen til at følge mig på min Facebookside, hvor jeg deler informationer om angst, selvværd og selvudvikling samt laver LIVE-udsendelser og præsenterer forskellige tiltag. Du er også meget velkommen til at være med i mine to grupper Angstforum DK og Selvudvikling online

PS: Du kan også følge mig på Instagram og andre sociale medier. Tjek eventuelt  symbolerne nederst til højre.

BJ Formidling ApS​ - Jacobsen terapi

Gammelmosevej 317I
​288​0 Bagsværd

Telefon: 26210107​

E-mail: info@jacobsenterapi.dk

CVR: ​42032816