GRATIS METASUNDHEDSANALYSE …

Helt frem til jul kan du få en gratis METAsundhedsanalyse. Betingelsen for at få den gratis er, at jeg må bruge din analyse – anonymiseret selvfølgelig – som case i min videreuddannelse til METAsundheds master terapeut. Tjek www.jacobsenterapi.dk.

… OG TERAPI

Vælger du tilbuddet om at få en gratis METAsundhedsanalyse kan du oveni få fire terapisessioner til en reduceret pris: kr. 4.000. Læs mere på www.jacobsenterapi.dk.

Jeg har tilbragt det meste af oktober måned i Grønland, hvor jeg har fået en ordentlig indsprøjtning mod vinterdepression (se nyhedsbrev for september).
Jeg har været i hovedstaden Nuuk, hvor dagene har været lyse indtil ca. kl. 18. Meget lyse, da luften i Grønland er langt klarere end luften hernede i Danmark. Samtidig er luften tør i Grønland, og derfor føles kulden ikke så hårdt. Medmindre der blæser en virkelig kold vind 🙂
De uger, jeg var i Nuuk, lå dagstemperaturen omkring 0 til minus 4 grader, og solen skinnede fra en næsten skyfri himmel. Det var varmt og dejligt. Indtil solen gik ned… Så var det en anden sag. Puh, der var et par kolde aftener og nætter ind imellem. Men så var der jo nordlys at begejstres over, og det kan nok få en til at glemme kulden 🙂
Jeg var i Nuuk i forbindelse med noget arbejde. Jeg har været deroppe flere gange, og jeg elsker at besøge landet. Den storslåede natur formår at heale selv den mest sårede sjæl, og menneskene er vidunderlige.
Naturen til trods har grønlændere også brug for traumeforløsning. Tankefeltterapi har slået rigtig godt an deroppe, og der begynder også at være en efterspørgsel på METAsundhed. Ikke mindst takket være Lars Mygind fra Heilesen & Mygind.
En af de sidste dage i Nuuk var jeg på en sejltur op gennem fjorden til en bygd, som hedder Kapisillit. Vejret var pragfuldt, og vi nød synet af fjelde og isskosser. Turen var perfekt, men fik alligevel et lille nøk opad, da vi på hjemvejen mødte en pukkelhval, der var så flink at svømme temmelig tæt på båden.

HVAD KNÆKKER VI EGENTLIG?

Også dette års stort anlagte Knæk Cancer-kampagne har affødt debat for og imod på de sociale medier, og det er forståeligt, synes jeg. For jeg mangler helt ærligt svar på, hvad det egentlig er, vi knækker.
Det er i hvert fald ikke kurven med antal kræfttilfælde, som bliver større og større for hvert år.
Det er heller ikke kurven med behandlingsformer. Operation, strålebehandling og kemoterapi er stadig de eneste konventionelle metoder. Jeg derfor kender flere, som i desperation har benyttet sig af cannabisolie. Med gode resultater. Trods selvbetaling og ikke mindst risiko for at blive gjort kriminel.
Vælger man såkaldte “alternative” metoder som zoneterapi, healing, traumeterapi, må man også selv betale.
Endelig ser det heller ikke ud til at være kurven med metoder til forebyggelse. Vi ved, at flere og flere mennesker, som får kræft, lever disciplineret og sundt, men når men læser om forebyggelse, for eksempel hos Kræftens Bekæmpelse, er rådene stadig, at vi skal motionere, spise sundt, etc. Eller deltage i screeninger og blive vaccineret, på trods af at de metoder er omdiskuterede.
Jeg har kastet et blik på de mange projekter, som skal nyde godt af de indsamlede penge. De har naturligvis deres berettigelse, men for mig at se mangler der projekter i årsagerne til kræft. Hvis vi ikke kender de helt specifikke årsager til de forskellige former for kræft – og der mangler vi stadig rigtig meget viden, kan vi ikke forebygge effektivt. Så kan vi kun screene, vaccinere og behandle – og det er trist.
I min optik er det umuligt at skille krop og psyke ad, og derfor må psyken alt andet lige spille en rolle for, om vi får kræft eller ej. Den slags forskning gad jeg godt støtte!
Anette Harbech Olesen, som også har taget del i debatten på de sociale medier, påpeger, at kemien i vores mad, GMO’en i vores kød, glyphosat i vand og mad, vores generelt dårlige og næringsdrænede fødevarer samt den luft, vi indånder, også kan spille en rolle. Den slags forskning gad jeg også godt støtte!
I mellemtiden – mens vi venter på indsamling til støtte for sådanne projekter – kan jeg anbefale et par bøger, som begge er personlige beretninger om en rejse fra kræft til helbredelse:
Anita Moorjani: At dø for at leve. Anita Moorjani havde kæmpet mod en ondartet lymfekræft i næsten fire år, og sygdommen var begyndt at sprede sig, da hendes mand en morgen fandt hende bevidstløs på badeværelsesgulvet. Hun blev hasteindlagt, og lægerne fortalte hendes mand, at hendes organer var ved at sætte ud, og at han ikke skulle regne med, at hun ville overleve natten. Trods sin bevidstløse tilstand hørte Anita Moorjani alt, hvad de talte om, og hvad der ellers foregik omkring hende. Da hendes krop var ved at stå af, fik hun en nærdødsoplevelse, som gav hende en dyb indsigt i sit eget liv og den egentlige årsag til sin sygdom. Hun kom til bevidsthed igen og havde det meget bedre, og i løbet af et par uger forsvandt kræften helt. Anita Moorjani bruger i dag sin tid på spirituelt arbejde og på at rejse verden rundt og holde foredrag om sin healing og om den indsigt, hun fik i årsagen til, at hun fik kræft.
Sidsel Cathrine Thevik: Cancer er visdom. Da Sidsel Cathrine Thevik fik diagnosen ”ondartet aggressiv brystcancer i invasiv vækst med spredning til lymfeknuder” og en medfølgende dødsdom, valgte hun at forholde sig til den på sin helt egen måde. Samtidig lykkedes det hende at få det lægefaglige personale til at acceptere og samarbejde med hende om hendes helt egen vej mod helbredelse. Bogen indeholder fyldige uddrag af  lægejournalen, som dokumenterer Sidsel Cathrine Theviks selvhelbredelsesproces.

MIG OG MIN ASTMA – Del 6:
HVAD SKER DER MED DEN UDIN!

Her er sjette – ultrakorte – del af føljetonen om mig og min astma (se tidligere nyhedsbreve).Jeg har måttet konstatere, at det ikke er lykkedes mig at forløse de to UDINer, som er årsager til min astma. Jo, den ene. Den med temaet chok/frygt. Men ikke den anden, den med territoriel markering. Jeg er ikke sikker på, at jeg helt har naglet den UDIN – at jeg fundet den rette. Så jeg leder videre. Fuld af fortrøstning 🙂 🙂 🙂
Fortsættes …