SOMMERENS VARME TILBUD 

Hele resten af juni og i hele juli måned har jeg to varme tilbud til dig:

Slip af med dine allergier!Allergibehandling KUN kr. 500 pr. session

Jeg kan hjælpe dig, så du kan komme gennem sommeren uden symptomer som røde og kløende øjne, tilstoppet næse og hævet svælg. Jeg vil også lære dig teknikkerne fra tankefeltterapi, så du kan behandle dig selv, når du mærker allergisymptomer.

Min erfaring er, at nogle klienter slipper af med deres allergi og bliver symptomfri allerede efter en session, mens andre skal bruge flere sessioner. Det afhænger af, hvilken type allergi, hvad der er årsagen til allergisymptomerne, og hvor hurtigt vi sammen kan finde den.

METAsundhedsanalyse KUN kr. 250

Opfølgende terapi KUN kr. 500 pr session

Hvis du har fulgt med i mine nyhedsbreve og på min hjemmeside,www.jacobsenterapi.dk, ved du, at METAsundhed handler om sammenhængen mellem oplevelser, som påvirker dig følelsesmæssigt negativt, og din krop. Alt, hvad der påvirker dig negativt, skaber ubalance i din krop, og ubalance kan føre til fysiske symptomer, som for eksempel smerter, eksem, hovedpine eller allergier. Har du fysiske symptomer, vil en METAsundhedsanalyse af dem give dig ny indsigt, som vil hjælpe dig med at genoprette balancen.

En krop i balance er en sund krop.
En krop i balance kan helbrede sig selv.

Med en METAsundhedsanalyse og den efterfølgende terapiplan får du helt ny indsigt i egne symptomer og sygdomsforløb, som vil være en stor hjælp for dig på din vej mod helbredelse.

Du vælger selv, hvordan du vil bruge din nye indsigt. Vælger du at få terapi hos mig, kan du benytte dig af ovenstående tilbud.
Ring eller skriv til mig: +45 26210107 / info@bjacobsen.dk, så finder vi en tid til din første session.

NB: En session varer typisk 1,5 time.

NYD SOLEN!

Endelig sommer! Ifølge kalenderen i hvert fald, selv om solen har det med at forsvinde bag skyer eller blive afløst af regn.
Med sommeren kommer glæden ved at være udendørs og lade sig gennemvarme af solen (når den er her) og blive dejlig brun. Hvis man altså tør. For knap er vi kommet ind i sommermånederne, før advarslerne står i kø: Solen er farlig. Solen giver os hudkræft, hvis ikke vi passer på.
Kræftens Bekæmpelse påstår, at hudkræft er “blevet den hyppigste kræftform i Danmark pga. danskernes uhensigtsmæssige sol- og solarievaner”. Ifølge Kræftens Bekæmpelse gælder det om at undgå solskoldning, og derfor har foreningen i samarbejde med TrygFonden iværksat en solkampagne med disse fire råd: 1) Gå i skygge, når UV-indekset er højt, 2) brug solhat, 3) brug solcreme, 4) sluk solariet.
De første to råd giver god mening. Det tredje er vel ikke nødvendigt, hvis man følger de første to. (Umiddelbart gavner det mest dem, der lever af at producere og sælge solcreme.) Det fjerde har intet med sommerens sol at gøre.
Jeg går ud fra, at Kræftens Bekæmpelse mener det godt, og at de har belæg for deres påstand. Jeg er også helt med på, at det er vigtigt at undgå solskoldning, og at overdreven solbadning ikke er sundt.
Men helt ærlig! Hvorfor skal vi have dårlig samvittighed over at nyde sommerens sol? Og er det virkelig så nødvendigt at være bange for den?
For det første er solen en effektiv kilde til D-vitamin, som huden danner, når den får sollys nok. I vinterhalvåret – oktober til april – er solen her i Danmark ikke stærk nok til, at huden kan danne D-vitamin, og for nogle mennesker betyder det, at de må tage et D-vitamintilskud. Men om sommeren er solen stærk nok til at give os den vigtige D-vitamin, som kroppen skal bruge for at optage kalk og opbygge og vedligeholde knogler og muskler.
For det andet kan vi med lidt sund fornuft sagtens nyde solen uden at blive solskoldet. Det gælder blot om at holde øje med UV-indekset, om at undgå solbadning mellem klokken 12 og 15 og nøjes med at solbade 1-2 timer om dagen, i hvert fald til man har lagt en god bund, og om at gå i skygge resten af tiden eller dække kroppen til og tage hat på, hvis det ikke er muligt at gå i skygge.

Så nyd solen! Den er her så kort, og den gør os så godt.

FORDI DU ER DET VÆRD

Tilbage i 1971 skabte L’Oreal det berømte slogan “Because I’m worth it” (“Fordi jeg er det værd”).
Ifølge L’Oreal skulle deres slogan reflektere, at kvinders skønhed er relateret til deres selvværd og evne til at tage kontrol over og ansvar for eget liv.
Igennem årene er deet berømte slogan blevet anvendt til mangt og meget og omformuleret til for eksempel “Because you’re worth it” eller “Because we’re worth it”.
Og det er bestemt ikke begrænset til kvinder.

Det lader dog til, at vi danskere ikke har formået at tage sloganet til os. I stedet har vi tilsyneladende en forkærlighed for at bekræfte hinanden i, at vi IKKE er det værd. Det er min personlige holdning, at vi bruger alt for megen tid og alt for mange kræfter på konstant at slå os selv og hinanden oven i hovedet med alt det, vi ikke er værd. Alt det, vi ikke kan tillade os. Straks vi oplever noget, som gør os godt, sniger den dårlige samvittighed sig ind fra højre. Hvis den lader vente på sig, er der lynhurtigt en eller anden barmhjertig sjæl, som tager over.

Nyder du at solbade? Ved du da ikke, at solen kan give dig hudkræft.
Spiser du med nydelse? Ved du da ikke, at den forkerte kost kan give dig diabetes II, forhøjet kolesterol og og forskellige former for kræft samt føre til overvægt.
Nyder du et godt glas vin eller en drink? Ved du da ikke, at alkohol kan give dig kræft, leverskader og andre sygdomme.
Holder du af at ligge på sofaen med en god bog? Ved du da ikke, at du risikerer overvægt og alle mulige sygdomme, hvis du ikke sørger for at få motion nok.
Nyder du at løbe en lang tur? Ved du da ikke, at overdreven motion er usundt.
Kan du lide at se TV? Ved du da ikke, at for megen tid foran TV’et kan ødelægge din søvn og give dig overvægt.
Ser du aldrig nyheder på TV? Ved du da ikke, at du har en forpligtelse til at følge med i, hvad der sker i samfundet.

Og jeg kunne blive ved.

Et rigtig godt eksempel på, hvordan vi holder hinanden i skak, er det gamle danske ordsprog: “Man skal yde, før man må nyde”. En hurtig søgning på Google afslører, at selv vores politikere ikke holder sig tilbage for at bruge det, for eksempel i en debat om udlændinge eller fattigdom eller polske håndværkere.

Og hvornår har du sidst brugt ordsproget? Eller hørt nogen bruge det? Ja, ikke?

Selvfølgelig er det vigtigt at passe på sig selv og sin krop: Spise sundt, bevæge sig, sove godt. Men det er også vigtigt at nyde livet med god samvittighed. At opleve glæden ved de ting, der gør godt.

Så ved du hvad? Du må godt nyde solen, maden, rødvinen, sofaen, løbeturen eller TV-programmet uden dårlig samvittighed.

Du er det værd!

APROPOS MAD

Jeg har tidligere i et nyhedsbrev reklameret for Anette Harbech Olsens universMad for Livet. Jeg henter ofte inspiration hos Anette, når jeg skal prøve nye retter. Hendes opskrift på hummus er en personlig favorit.
Anette tilbyder for tiden et gratis e-kursus, som kan anbefales: Sund, slank og i balance. Du kan læse mere om kurset og tilmelde dig her.

FØLG MIG OG MIN ASTMA 

I sidste måneds nyhedsbrev skrev jeg om, hvordan jeg her i 2017 har sat mig det personlige mål at slippe af med min astma.
Jeg vil bruge min viden om METAsundhed og terapi til at behandle mig selv. Får jeg brug for hjælp, vil jeg søge den hos en terapeut, der arbejder med de samme ting, som jeg arbejder med.
Jeg fik konstateret astma i 1999, for 18 år siden, og lige siden har jeg dagligt taget forebyggende medicin. Jeg bruger en turbohaler med 400 mg/dosis Spirocort eller Pulmicort. I 1999 startede jeg med at tage 2 x 2 sug Spirocort/Pulmicort dagligt. Af og til kombinerede jeg medicinen med 1 sug 0,5 mg/dosis Bricanyl dagligt. Igennem årene har jeg i perioder taget mere eller mindre medicin, men jeg har ikke haft brug for Bricanyl de sidste 10-12 år, og de sidste ca. 4 år har jeg “kun” taget 1 x 2 sug Spirocort/Pulmicort dagligt – typisk om morgenen.

Jeg har aldrig haft et decideret astmaanfald, men jeg har oplevet perioder, hvor det har været vanskeligt for mig at få luft nok ned i lungerne. Det har føltes lidt, som om jeg var ved at blive kvalt, så det har været temmelig angstprovokerende.
Jeg ved, at jeg også periodevis havde astma som barn, men det er svært for mig og min familie at huske præcist, hvornår og hvor ofte. Især fordi jeg dengang aldrig var i behandling. Min astma var åbenbart ikke af en sådan grad, at mine forældre tog mig til lægen eller fik mig indlagt. Eller også var der bare mindre fokus på astma dengang. Det er jo en del år siden…
Efter jeg har fået fokus på min astma, er jeg kommet i tanke om flere tidspunkter i mit liv, mellem min barndom og 1999, dvs. i ungdom og voksenalderen, hvor jeg oplevede vejrtrækningsproblemer. Men den allerførste gang husker jeg ikke, og det er et problem, som jeg skal have fundet en løsning på.
Første skridt på vejen mod et liv uden astma er nemlig at finde årsagen, eller rettere sagt årsagerne, dvs. de konfliktchok (UDINer) som har forårsaget min astma.
Som jeg skrev i sidste måneds nyhedsbrev, er astma forårsaget af to konfliktchok, som har påvirket relæer i henholdsvis højre og venstre halvdel af det hjernelag, som hedder storhjernebarken. Da jeg ved om mig selv, at jeg er en højredominant kvinde med strubehovedastma, ved jeg også, at et specifikt relæ i venstre halvdel af storhjernebarken, nemlig relæet for strubehovedmusklerne, er blevet påvirket først. Konflikttemaet for det pågældende relæ er chok/frygt, så derfor har jeg på et tidspunkt, da jeg var barn, oplevet et konfliktchok i form af pludselig opstået fare, og hvor jeg sandsynligvis har været helt stum eller lammet af skræk. Konfliktchokket er aldrig blevet forløst, og senere har jeg så oplevet et nyt konfliktchok, som har påvirket et relæ i højre halvdel af storhjernebarken. Afhængig af hvilket relæ i højre hjernehalvdel, som er blevet påvirket, kan konflikttemaet kan være et af flere, for eksempel frygt for at miste territorium, tab af territorium, vrede forbundet med territorium eller problemer med at markere territorium.
Min astma startede, da relæ nummer to blev påvirket. Så længe begge relæer er aktive, har jeg astma. Det gælder derfor om at finde og forløse et af de konfliktchok, der har påvirket dem. Det er jo ikke så nemt, når jeg ikke kender min barndoms astmahistorie i detaljer.
Heldigvis kan min krop hjælpe mig.
METAsundhed har lært mig, at menneskekroppen er ekstrem intelligent og kan helbrede sig selv – også for astma – hvis den får de rette betingelser. Men kroppen er ikke kun intelligent. Den har også en fabelagtig hukommelse. Det betyder, at min krop har svaret på, hvornår jeg første gang fik astmasymptomer. Jeg skal bare have aktiveret dens hukommelse, og det kan jeg gøre ved hjælp af to ting: astmasymptomer og regressionsterapi (transbiologisk traumeterapi). Med mine astmasymptomer som udgangspunkt, kan regressionsterapien føre mig/min krop tilbage til den allerførste gang, symptomerne opstod.
Da jeg er velbehandlet – dagligt tager forebyggende medicin – har jeg normalt ingen astmasymptomer, som jeg kan regrediere på. Derfor arbejder jeg på at få nogle. Som en start har jeg nedtrappet min astmamedicin og tager nu kun 1 x 1 sug dagligt. Om nødvendigt vil jeg helt stoppe med at tage medicin. Det kræver lidt overvindelse, for jeg har selvfølgelig en frygt for, at jeg på et tidspunkt ikke kan trække tilstrækkelig med luft ned i lungerne og får en fornemmelse af at blive kvalt.
Denne frygt behandler jeg med tankefeltterapi. Samtidig har jeg fået min læge til at ordinere Bricanyl igen, og jeg har altid min turbohaler med denne medicin på mig, så jeg kan benytte den, hvis det bliver nødvendigt.
Efter en uge på 1 x 1 sug Pulmicort dagligt kan jeg begynde at mærke mine astmasymptomer, men jeg er endnu ikke der, hvor jeg må supplere med Bricanyl eller kan regrediere. Det kan dog ikke vare så længe.
Så følg med i næste måneds nyhedsbrev!

Og som lovet: Når min astma er væk, vil jeg fejre min helbredelse med et super tilbud på METAsundhedsanalyse og terapi.