PÅ MESSE I BRØNDBYHALLERNE

Den 3., 4. og 5. februar var jeg på Krop-Sind-Ånd-messen i Brøndbyhallerne. Det var nogle dejlige og inspirerende dage. Der var god plads i Brøndbyhallerne og en rigtig god stemning på messen. Fredag den 3. februar holdt jeg foredrag “Det er aldrig for sent til selvkærlighed”, baseret på min egen udviklingshistorie. “At rejse er at leve” – det er et af mine yndlingscitater. Jeg har været på mit livs rejse siden 2014, hvor jeg første gang hørte om METAsundhed og tankefeltterapi. Et af mine stop var de tre dage på messen, hvor jeg også gav behandlinger i tankefeltterapi og talte med en masse skønne mennesker, som kom forbi min stand (nr. 222).
I vores lille “messegade” havde vi et dejligt samarbejde. Vi hyggede os gevaldigt sammen og holdt øje med hinandens stande, når vi hver især holdt pause, var til foredrag, etc.
Alt i alt en rigtig god oplevelse, som jeg bestemt vil gentage næste år.

METASUNDHED – VEJEN TIL SELVHELBREDELSE

METAsundhed handler om den tætte sammenhæng mellem den fysiske krop og psyken. META betyder “over”, dvs. at se noget fra et niveau længere oppe. METAsundhed handler med andre ord om at se sundhed fra et større perspektiv end det konventionelle perspektiv. METAsundhed er ikke en erstatning for konventionelle behandlinger, men kombinerer disse og alternative behandlinger på bedste vis.
METAsundhed er en årsagsmodel, som forklarer kroppens biologiske adfærd. Modellen tager udgangspunkt i, at sygdom er en naturlig proces, at der er sammenhæng mellem følelser og symptomer/sygdom, og at kroppen er intelligent nok til at helbrede sig selv. Når vi udsættes for et konfliktchok (et traume eller en trigger) vil kroppen reagere, og vi får symptomer/bliver syge. Efter en konfliktløsning vil kroppen helbrede sig selv, og vi bliver raske.
Målet med en METAsundhedsanalyse er at afklare årsagen til klientens symptomer/sygdom og forklare kroppens aktuelle biologiske proces. Den indsigt, dette giver, er klientens første skridt mod selvhelbredelse. Med analysen følger en terapiplan, som laves i sammenhæng med klienten. Den omfatter kost, motion, bearbejdning af tanker og følelser i form af terapi, massage eller andet, klientens fysiske og sociale miljø samt spirituelle praksis. Formålet med planen er at støtte op om klientens selvhelbredelse.METASUNDHEDSANALYSE – SÆRLIGE TILBUD
Jeg blev uddannet METAsundhedsterapeut (META-Health Practitioner) i 2015. Her i 2017 vil jeg videreuddanne mig til METAsundhedsmaster (META-Health Master Practitioner). I den forbindelse vil der være særlige tilbud på METAsundhedsanalyser i løbet af året. Det vender jeg tilbage til i et senere nyhedsbrev.

NETVÆRK SPIRITUELT ORIENTEREDE LÆGER

Det kan være svært at flytte bjerge. Men noget har forandret sig i Danmark i de senere år. I 2010 etableredes netværket spirituelt orienterede læger, som i januar i år havde 59 medlemmer – læger og overlæger fra hele landet med så forskellige specialer som anæstesiologi, gynækologi, almen medicin, samfundsmedicin og børne- og ungdomspsykiatri. Det giver håb om, at METAsundhed og andre ikke-konventionelle metoder på sigt kan blive etablerede tilbud til danske patienter. Du kan læse mere om netværket HER

TANKEFELTTERAPI FREMFOR LYKKEPILLER

I Jyllands-Posten den 13. februar kunne man læse en artikel, hvor overskriften bekendtgjorde, at lykkepiller gør mere skade end gavn. Ifølge artiklen har en gennemgang af forskningsresultater fra 131 studier med deltagelse af 27.422 patienter vist, at antidepressiv medicin af typen SSRI, bedre kendt som lykkepiller, ikke har nogen effekt på depression. De mange patienters depression blev vurderet ved hjælp af en international anerkendt skala, hvor medicinen skulle give en gennemsnitlig score på tre point bedre end placebo. I gennemsnit var medicinen dog kun to point bedre end placebo.
I artiklen udtaler en dansk professor i psykiatri, at det er hans erfaring, at nogle patienter har glæde af den antidepressive medicin, mens andre får det værre på grund af bivirkningerne, som blandt andet kan være angst, søvnløshed, tørhed i munden, kvalme og nedsat sexlyst.
Hvad artiklen ikke nævner er, at depression kan behandles med andre midler end medicin, og at disse midler er uden bivirkninger. Nogle af de gængse er forskellige former for samtaleterapi.
Jeg vil dog klart anbefale tankefeltterapi, som er en super effektiv og skånsom behandlingsform. Og som sagt helt uden nogen form for bivirkninger.
Tankefeltterapi kombinerer samtaleterapi, som vi kender den, med østens viden om kroppens energibaner. De hurtige resultater skyldes, at tankefeltterapi arbejder med krop, tanker og følelser som en samlet helhed.
Tankefeltterapi kan bevisligt lindre alle former for fysiske og psykiske ubehag, og altså også depressioner.
En anden hurtig og effektiv terapiform er er transbiologisk traumeterapi, der også har gode resultater med at behandle depressioner.
Transbiologisk traumeterapi arbejder rigtig godt sammen med tankefeltterapi, og i kombination udgør de to metoder et virkeligt kraftfulde værktøj til at finde og forløse selv de dybeste traumer.
Endelig kan en METAsundhedsanalyse afklare årsagen til depression, så der kan sættes effektivt ind med den behandling, der er bedst for klienten.

GO’ TIL DIG – GRATIS WORKSHOPS

Sammen med Lotte Sabro Graversen – LG Coaching afholder jeg i foråret 2017 en række gratis workshops. Den første handlede om stress og blev afholdt den 28. januar. Den næste handler om relationer og afholdes den 18. marts. Den tredje workshop er planlagt til den 22. april. Så sæt allerede nu kryds i kalenderen!

Du kan orientere dig om Go’ til dig og vores workshops og andre arrangementer på Facebook

MAD OG DRIKKE TIL KROP, SIND OG ÅND 

Uden mad og drikke … Når jeg skal have inspiration til den sunde livsstil, besøger jeg gerne Anette Harbech Olesen. Hendes hjemmeside er en sand pandoras æske af opskrifter og diverse informationer om mad og drikke.
Jeg giver hermed anbefalingen videre.