SMIL TIL VERDEN…

Du kender sikkert det gamle ordsprog: “Smil til verden, og verden vil smile til dig.”
Det er der faktisk en sandhed i. Tænk på de gange, du har sendt et smil til folk på gaden, i bussen eller andre steder. Nogle har måske ignoreret dig, men de fleste har sikkert sendt et smil tilbage.
Ligesom du sikkert har oplevet at blive glad og smile til dem, som smilede til dig.
Kort fortalt skyldes det, at vores hjerner er udstyret med såkaldte spejlneuroner, som afkoder og afspejler andre menneskers følelsesudtryk. Når et andet menneske smiler til dig, aflæser spejlneuronerne i din hjerne ansigtsudtrykket og sender signal til din ansigtsmuskulatur om at kopiere det.
Det er dog ikke kun udtrykket, der afspejles. Den tilhørende følelse afspejles også.
Med andre ord, følelser smitter.
Glæde er en positiv følelse, og positive følelser plus tanker og overbevisninger har vi brug for.
Når man smiler, bliver man glad indeni. Dem, man smiler til, bliver også glade indeni.
Derfor: Find smilet frem!

OG FORBLIV SUND

Der er flere hundrede videnskabelige undersøgelser, som dokumenterer, at vores tanker, følelser og overbevisninger påvirker vores sundhedstilstand og velvære.
Positive tanker, følelser og overbevisninger har en positiv effekt.
Negative tanker, følelser og overbevisninger har en negativ effekt.

Det handler om sammenhængen mellem krop og psyke.
Om at vores krop ikke kun reagerer på vores levevis, men også påvirkes af vores mentale tilstand.
Om at vores psyke kan hjælpe vores krop med at holde sig rask eller med at blive rask.
Og det handler om, at der er mange flere muligheder og metoder til at behandle sygdomme eller fysiske symptomer, end vi umiddelbart går og tror.
Og om meget mere end det.

Det tales der blandt andet om i dokumentarfilmen “Heal”. Den kan streames på Netflix og varmt anbefales.
I filmen fortæller alternative behandlere, læger og mennesker med kroniske sygdomme, hvordan de har oplevet og brugt sammenhængen mellem krop og psyke til at hjælpe sig selv og andre med at blive helbredt og forblive raske. Det er historier, som virkelig giver stof til eftertanke!

Jeg kan også anbefale nogle bøger om emnet:
“At dø for at leve” (Dying to be me) af Anita Moorjani
“Den Medicinske Seer” (Medical Medium) af Anthony William
“Intelligente celler” (The Biology of Belief) af Bruce H. Lipton
“Dine geniale gener” (The Genie in Your Genes) af Dawson Church
“Placeboeffekten” (You Are the Placebo) af Joe Dispenza

Budskabet i dokumentarfilmen og i bøgerne er enslydende, nemlig at vi ved hjælp af vores tanker, følelser og overbevisninger kan påvirke kroppens celler. Med terapi, healing, meditation, bekræftelser (affirmations) og alt andet, der har en positiv effekt på os – kærlighed, naturoplevelser, kulturelle oplevelser, god snak, sund kost, motion, søvn, etc. – kan vi hjælpe vores krop til at undgå sygdom eller til at blive rask.

Det er det samme budskab, du finder i METAsundhed, som jeg tilbyder i min klinik.
Det er ikke en terapi, men en analysemodel – METAsundhedsmodellen – som baserer sig på en teori om, at der ligger et specifikt traume bag ethvert fysisk symptom.
Den baserer sig også på en teori om, at kroppen er så intelligent, at den kan helbrede sig selv, hvis den får de rette betingelser, dvs. hvis man finder og forløser det specifikke traume, som forårsager problemet.
Det lykkes ikke altid at finde og forløse det specifikke traume. Men analysen er ikke spildt af den grund. Den giver dig indsigt i din krop og dine symptomer, og det vil hjælpe dig i din helbredelsesproces.

HVIS JEG BLIVER SYG –
ER DET SÅ MIN EGEN SKYLD?

NEJ – SÅ ENKELT ER DET IKKE!

For det første er vi ikke selv herrer over de traumer, vi får. Det er ikke jo sådan, at vi ligefrem render rundt og opsøger traumer.
For det andet stammer langt de fleste af vores traumer fra før fødslen. Enten har vi arvet dem fra vores forældre, eller også er de opstået i forbindelse med undfangelsen eller i fostertilstanden. Vi har så at sige fået dem i vuggegave.
For det tredje er det svært at bevare det positive sindelag, når man er i sine traumers vold.

Hver gang vi reagerer med vrede, bitterhed, panik, angst, mistro, etc., er vi i vores traumers vold. Vores reaktion skyldes, at et eller flere traumer er blevet aktiveret. Eller sagt på en anden måde, vi er blevet trigget ind i et eller flere traumer.
Det sker helt spontant og ubevidst. Det kan vi ikke styre.
Det er først, når vi er blevet trigget, at vi kan analysere på, hvad der er sket, og hvordan vi kan undgå, at det sker igen.

Og så er det selvfølgelig ikke alle traumer, vi bliver trigget lige voldsomt ind i. Ligesom der er nogle, vi aldrig bliver trigget ind i. Men der hvor vi kan mærke en reaktion, er vi trigget, og hvis reaktionen er voldsom, er der et traume på spil, som det vil være værd at forløse.

Men traumeforløsning er ikke altid nok. Jeg har erfaring med, at forløsningen af et specifikt traume kan få et fysisk symptom til at forsvinde i løbet af meget kort tid. Andre gange skal der mere traumeforløsning til, fordi der er andre traumer, som spiller med – som påvirker tanker, følelser og overbevisninger, der også har en indflydelse på det pågældende symptom.
For eksempel har jeg med METAsundhed helbredt mig selv for en kronisk blæresygdom, som jeg led af i 16 år.
Mens jeg stadig kæmper med min astma…

I efteråret 2018 var der en serie kritiske artikler i Berlingske Tidende om METAsundhed. I en af dem gav en overlæge udtryk for sin misbilligelse ved METAsundhed sådan her: »Med de her teorier siger man grundlæggende til patienten: »Hvis du ikke vinder over sygdommen, er det, fordi du har tænkt forkert, gjort forkert og ikke var stærk nok« (Berlingske Tidende 10.09.2018).

Det er IKKE budskabet i hverken METAsundhed eller i bøgerne og dokumentarfilmen. Hensigten er ikke at pålægge patienter skyld, dårlig samvittighed eller ansvaret for deres egen sygdom og helbredelsesproces.

Budskabet er, at der er langt flere forklaringer på sygdomme og flere metoder til helbredelse, end vi traditionelt tror.

At vi har mulighed for at være en aktiv medspiller i vores egen sundhedstilstand og, hvis vi bliver syge, i vores egen helbredelsesproces.

Fordi vi med vores tanker, følelser og overbevisninger kan påvirke kroppens celler.

Fordi vores krop er intelligent og kan helbrede sig selv, hvis den får de rette betingelser.

Sidst men ikke mindst: Fordi det ikke er enten/eller (alternativt/traditionelt) men både/og????????????

SOMMERENS TILBUD 

Til dig, der abonnerer på mit nyhedsbrev:

10 % rabat på alle behandlinger i juni og juli 2019:

angstforløb, terapi eller METAsundhedsanalyse

Tjek min hjemmeside.

Husk, at du kan booke behandlinger online????